post

Geen gabber outfit is compleet zonder een hardcore T-shirt of polo

Houd je van gabber kleding, dan kun je niet zonder een gabber shirt of polo. Ga je naar een gabber feest, dan heb je kleding nodig waarin je je goed kunt bewegen en die natuurlijk goed staan. Een goed hardcore shirt kenmerkt zich door een mooie print en geen shirt is compleet zonder een pitbull, een doodskop, zombies of andere coole afbeeldingen. Zo kun je iedereen laten zien dat jij een gabber bent en een doorgewinterde muziek fan.

Wat is gabber?

Gabber is een stroming die uit Amerika naar Nederland is overgewaaid en die zich hier heeft ontwikkeld tot hoe we het nu kennen. Dit gebeurde al tientallen jaren geleden toen de muziek gekenmerkt door een melodieus refrein en snelle beats ontstond als tegenstroming van disco. Al gauw kwam er ook het hakken, de traditionele gabber dans en werden er in Nederland grote feesten georganiseerd waar liefhebbers van dezelfde muziek samen kwamen om hiervan te genieten. Het woord gabber zelf komt van het Jiddisch en betekent vriend of maat. Gabberfeesten staan er dan ook om bekend een gevoel van saamhorigheid uit te dragen en zijn een samenkomst van eensgezinde muziek fans.

Hoe herken je een gabber?

Gabbers zijn op straat makkelijk te herkennen door een vaak kaalgeschoren hoofd of strak naar achteren gebonden haar. Soms worden dan alleen de zijkanten weggeschoren. De kleding bestaat uit trainingspakken, trainingsschoenen, caps, heuptasjes, bomberjacks en allerlei andere soorten accessoires. Deze zijn kleurrijk en hebben luide en grote prints op de achterkant. Vandaag de dag is de gabber stroming niet meer zo groot als een aantal jaren geleden, maar gabbers geloven dat je een gabber bent van binnen. De fans van toen zijn nu misschien werknemers, vaders, eigenaars van bedrijven of wonen in het buitenland. Of je nu een oud-gabber bent of je bent een jongere liefhebber van de stroming, je outfit is niet compleet zonder een echt hardcore shirt.